Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq heeft zin in een heerlijk stuk 'mannenvlees'! Uiteraard mogen de vrouwen ook meegenieten van de porterhouse steak! Marc aan het woord:

Cavemanstyle is de meest rauwe stijl van barbecueën, daarbij leg je het vlees gewoon in de hete kolen en wacht je tot het vlees zijn gewenst gaarheid bereikt. Ik vind het zelf altijd wel spectaculair om zo je eten te bereiden. Simpel om te maken, wel even goed opletten. Dit keer een porterhouse-steak uit de Bommelerwaard. Wat is dat? Een porterhouse is een grote T-bone steak. Een bot met aan de ene kant een entrecote en aan de andere kant ossenhaas. Het enige verschil tussen een T-Bone en een porterhouse is dat de laatstgenoemde meer ossenhaas heeft.

Daarnaast maakte ik een kleine side-dish, ook cavemanstyle, maar dan in een skillet. De zachte smaak van de gebakken paprika past enorm bij de verfijnde smaak van de ossenhaas aan de porterhouse. Ik serveerde de steak met smashed blue-chees potatoes. De sterke smaak van de blauwe kaas combineert dan weer super met de entrecote!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 10 minuten en een bereidingstijd van een half uur.

Ingredienten paprikamix

 • 1 gele paprika, in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
 • 3 jalapeño pepers in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
 • 150 ml olijfolie
 • Handjevol verse bladpeterselie, grof gesneden
 • 4 tenen knoflook, fijngesneden

vlees cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

midden cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade bbq marc devleesboerderij

Bereiding cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

 1. Haal het vlees 1 uur voordat je het gaat bereiden uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.
 2. Maak de barbecue klaar voor volledig direct. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je géén gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je niet de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur in het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect en niet geschikt voor direct. De richttemperatuur voor de ketel is 175 graden Celsius. Let op! Gebruik geen briketten en gebruik bij een Weber geen kolenbakjes.
 3. Bereid de paprika mix door alle ingrediënten onder het kopje ‘paprikamix’ met elkaar te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren.
 4. Als het vuur goed brandt en je wil beginnen roer je eerst goed met de aspook door het vuur. Het is belangrijk dat het vuur gelijkmatig is en je een vlak oppervlakte hebt. Verwijder zoveel mogelijk as aan de bovenkant.
 5. Leg de steak direct op de kolen en laat 4 minuten liggen. Draai hem daarna om en laat hem nog ongeveer 4 minuten liggen. Houd de kerntemperatuur in de gaten, ik haal hem eruit bij 48 graden kern. Dat is medium-rare. Haal de steak uit het vuur als hij de gewenste temperatuur heeft bereikt. Veeg de kolen en/of as van de steak met een kwast.
 6. Leg de steak te rusten onder aluminiumfolie.
 7. Plaats dan de skillet in het vuur, voeg een beetje olie toe.
 8. Als de olie heet is, voeg je de paprikamix toe en bakt deze ongeveer 10 minuten.
 9. Peper en zout de steak stevig. Serveer met de paprikamix en eventueel met de smashed bluecheese potatoes.

Smakelijk!

einde cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade bbq marc devleesboerderij