Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

BierBBQ editie 2: in de kou met vrienden van De Vleesboerderij

BierBBQ editie 2: in de kou met vrienden van DeVleesboerderij.nl

Aan het einde van deze winter kwamen de vrienden van DeVleesboerderij.nl weer samen voor een tweede BierBBQ ... da's een BBQ met bierpairing ;-) Vorig jaar kwamen we ook samen en dat was een groot succes, dus we houden dit er lekker in. Lees aan het einde van dit artikel over hoe jij er een volgende keer bij kunt zijn, en dan bedoelen we niet alleen kijken ... maar ook lekker meegenieten. Want ook bij deze tweede editie stond er weer een indrukwekkend assortiment kamado's klaar, dronken we biertjes gepaired door Nathan Hak, bierjournalist bij Beerwulf.com, en genoten we van prachtig vlees in indrukwekkende recepten van een stelletje gezellige BBQ nuts/ bloggers!

De vrienden van DeVleesboerderij.nl

Bij deze tweede editie was het team weer bijna compleet, we hebben alleen helaas blogger/ pitmaster Jays BBQ moeten missen. Nieuw was pitmaster/ blogger Boyke ten Broeke, een specialist in ribben.

 • Grillfun | Pitmaster/ Blogger
  Michael is een BBQ blogger met heerlijke recepten die voor iedereen toegankelijk zijn. Je zult zijn gerechten veel vinden als je ons volgt, want Grillfun is onze vaste huisblogger! Maar hij heeft veel meer kleur, smaak en passie staan op zijn eigen website.
 • Luc de Hoogh | Pitmaster
  Luc is een echte BBQ enthousiast. Hij maakt deel uit van Kookstudio Etenschap, doet mee aan prof KCBS BBQ competities en jureert ook als KCBS jurylid. Luc kan zeg maar best wat op de BBQ ;-)
 • Marc Lechanteur | Pitmaster
  Marc is ook zo'n echte Pitmaster. Weer een KCBS jurylid en deelnemer. Met grote preciezie, creativiteit zet hij de mooiste dingen neer van de BBQ. Veel van de foto's zijn ook weer van Marc, want hij fotograveert graag al zijn creaties. Zo ook te zien op zijn website.
 • Boyke ten Broeke (a.k.a. The Hungry Dutchman) | Pitmaster/ Blogger
  Boyke is een echte foodlover, hij blogt over alle soorten kwaliteits food, maar is begonnen met zijn voorliefde voor spareribs. Wij dragen zijn van Spareribsproject.com een warm hart toe! Neem er eens een kijkje als je van ribben houdt, echte aanrader.
 • Het Luxe Buitenleven
  Erik de Waal is het vriendelijke gezicht van deze mooie BBQ speciaalzaak. Ze hebben daar alle hardware, Kamado's, sauzen en kookhout. Loop binnen en maak een praatje voor goed advies en demo's!
 • Beerwulf.com
  Speciaal bier webwinkel Beerwulf.com zelf behoeft geen intro voor de meesten. Ze stuurden Nathan Hak, bierjournalist/ liefhebber/ gospelier/ expert ... etc. Nathan koos bij alle gerechten passende bieren en had ook nu weer hele goede score aldus de vrienden van DeVleesboerderij.nl!

De vrienden van DeVleesboerderij.nl

Wat stond er op het menu?

Na aankomst zetten we kamp op en begonnen we direct met de voorbereidingen, lees een 'Gulpener Ur-Hop'! Dit apperetief was uitgekozen door Nathan en biologisch en gebrouwen met lokale ingrediënten, helemaal zoals Gulpener het wil. Een soort IPA, maar dan gebrouwen met ondergist, wat het wat strakker maakt. Maakt de smaakpapillen wat los, zonder dat het teveel wordt. Prima aperitief dus. Nadat we ook alle spullen hadden opgetuigd en de Kamado's aan stonden gingen wij aan de slag met de volgende gerechten. Bij alle gerechten zijn dus bieren gepaired en naast de receptuur kun je lezen hoe het gerecht wel/ niet matchte met het bier.

Het Luxe Buitenleven

Het Luxe Buitenleven

Ditmaal ontmoetten wij elkaar voor de mooie BBQ speciaal zaak 'Het Luxe Buitenleven'. Bij Het Luxe Buitenleven vind je alles wat je nodig hebt. Kolen, sauzen, hardware, kookhout, terrashaarden, buitenkeukens, boeken en Kamado's. Wij hebben er ooit eens onze eerste Kamado Joe gehaald en we hadden er zo'n fijne ervaring dat we nog steeds samenwerken! De winkel is prachtig ruim opgezet en je kunt alles echt even beethouden. Met een vriendelijk praatje vertellen ze je alles wat je wilt weten over de verschillende modellen. Zo kwamen wij voor een Primo en vertrokken we dus met een Joe. Het maakt echt een verschil dus of je het even kan aanvoelen en zien.

Maar ook als je al een mooie BBQ bezit kun je er terecht voor je rubs, hout en gear. Zoek je je een tang, rotiserie of KickAsh basket ... ga er gewoon eens kijken ;-) Maar wat je echt een kick zal geven zijn de prachtige tafels waar alles in is verwerkt. Stenen bladen en mooie houten kasten met ieder deurtje geheel op maat naar wens ... geniaal!

Het Luxe Buitenleven 

Wil jij hier volgende keer bij zijn?

Dat kan op twee manieren: