Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Livar varkenvlees

Smaak als beloning voor goede zorg

"Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit" Dat is wat je terug vind op de officïele website voor de Livar varkens. En dat lukt! Door de uitstekende zorg heeft dit dit vlees een uitstekende smaak en is het een bewijs dat je voor uniek topkwaliteit varkensvlees de grens niet over hoeft, maar gewoon terecht kan in Limburg. Het is een product waar veel trots achter zit, de dierhouderij houdt rekening met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn. Vrij leven en kwaliteit van voeding zijn andere aspecten waar bijvoorbeeld geen consessies worden gedaan.

Heilig varken

Livar varkens worden ook wel Limburgs kloostervarkens genoemd omdat de oorsprong ligt op de eeuwenoude kloosterboerderij van Abdij Lilbosch in Echt. Hier vind ook de hoogstaande zorg van levenstandaard zijn oorsprong. Nadat een samenwerking tussen de monnikken en enkele Limburgse varkenshoeders de aantallen vergrootte is hier niet op ingeleverd.

Onderscheidende Smaak

Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Daarnaast zit er ook een dikke laag vet op de huid. Veel vet dus en vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees bij bereiding een sterke natuurlijke smaak. Bij bereiding is er nauwelijks gewichtsverlies, waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft.

Bekijk ons assortiment Livar varkensproducten, waaronder: