fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten and vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

BBQ easy & bijgerechten van Grillfun

BBQ easy met De Vleesboerderij & Grillfun

Bij De Vleesboerderij hebben wij een prachting assortiment kant en klaar BBQ vlees. In pakketten, of per stuk voorgeportioneerd en gemarineerd. Lekker en makkelijk! Alles kan zo uit de verpakking de BBQ op, maar dan eet je er graag nog wel wat bij. Tenminste dat moet altijd van de vrouwen ;-) Daarom vroegen wij, vriend van De Vleesboerderij, Grillfun om een aantal lekkere bijgerechten te verzinnen ter inspiratie.

Greep uit BBQ easy assortiment

Bijgerechten Grillfun

  • Couscous salade
  • Aardappel salade
  • Tzatziki

Honey glazed kalkoenpoten van de BBQ

Honey glazed kalkoenpoten van de BBQ

 

Boyke ten Broeke, van The Spareribs Project, plaatste laatst op onze FB een foto van 'Honey glazed kalkoenpoten' bereid op de BBQ. Dat zag er zo lekker uit dat wij hebben gevraagd of hij het recept met de rest van alle vleesenthousiasten wilde delen! Hier dus het recept van Boyke:

In de Verenigde Staten is dit nou zoiets wat men daar in pretparken of gewoon op straat als 'snack' eet; een kalkoenpoot of kalkoen drumstick. Hier in Nederland is het nog een vrij onbekend concept, maar als je dit recept een keer op de BBQ hebt gemaakt, maak je het gegarandeerd vaker!

Ingrediënten

  • 2 Kalkoenpoten
  • 2 el olijfolie ( om voor te bestrijken)
  • Zout & peper

Voor de marinade

  • 2 el olijfolie
  • 2 el Soyasaus (zoet)
  • ½ cup Honing
  • ¼ cup Bruine suiker
  • ½ cup ketchup
  • 1 el vers geperst citroensap
  • ½ tl cayennepeper (als je van wat pittig houd)

Pulled Pork van Erwin de Vriend

Pulled Pork recept van Erwin de Vriend

Wij zien altijd graag dat onze fans hun mooie creaties delen! Erwin de Vriend doet dit dan ook regelmatig en onlangs deelde hij zo'n smakelijk plaatje van een Pulled Pork dat wij hebben besloten het recept voor iedereen permanent beschikbaar te maken! We laten Erwin dan ook in dit verhaal lekker zelf vertellen. Goed gedaan Erwin ;-)

Crown roast met Rack of Pork van Hollands speenvarken

Crown roast met Rack of porc van Hollands Speenvarken met Allpurpose BBQ dry rub van The Dutch BBQ Crew

Een Crown Roast is eenvoudig te maken, ziet er spetterend uit en smaakt fantastisch. Ideaal dus voor een feestmaal op bijvoorbeeld Kerstmis. Je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen en er zijn legio variaties te vinden op het internet. Lees hier over onze Crown roast.

Ingrediënten

Entrecôte met Chimichurri

Entrecôte met Chimichurri

Ingrediënten

  • 2 Entrecôtes van minimaal 2 cm dik
  • Grof Zeezout
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 handje Verse Munt
  • 1 handje Verse Peterselie
  • 1 eetlepel Gedroogde Oregano
  • 1 eetlepel Gedroogde Basilicum
  • 1 halve Rode Ui
  • 1 Citroen
  • Olijfolie

Italiaans Black Angus Gehaktbrood

Italiaans Black Angus Gehaktbrood

Vriend van De Vleesboerderij Grillfun bereidde dit Italiaanse Black Angus Gehaktbrood!
Eens iets anders proberen dan pasta met rul gehakt? Maak dan voor de afwisseling een gehaktbrood gevuld met ingrediënten die je normaal gebruikt in je pasta. Je kunt het gehaktbrood ook al een dag van te voren maken zodat hij alleen nog in de oven hoeft. Wat over is van het gehaktbrood kun je heerlijk eten op een brood met verse sla en Roma tomaten.

Black Angus rundvlees heeft een onderscheidende smaak door echte natuur. Zo is het Black Angus gehakt dus ook echt een aanrader wanneer het gehakt zo bepalend is voor de smaak van een gerecht zoals bij gehaktbrood. 

Ingrediënten

  • 500 gr. Black Angus gehakt
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 rode ui
  • 50 gr. cashewnoten
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • 125 gr. mozzarella
  • 3 takjes basilicum
  • zout en peper

Spaanse Iberico spareribs met sinaasappel saus

Spaanse Iberico spareribs met sinaasappel saus

Deze spareribs vallen niet vanzelf van het bot, maar ze zijn mals genoeg... zeker als je aan Iberico spareribs kunt komen.

Ingrediënten

Voor de Dry-rub (genoeg voor 3 strengen)

  • 2 eetlepel gerookte paprikapoeder
    ½ tl gemalen korianderzaad
    ½ tl gemalen komijnzaad
    1 tl gemalen venkelzaad
    2 tl gedroogde oregano
    1 tl grof zout
    1 tl versgemalen zwarte peper
    ½ tl cayennepeper

Sinaasappelsaus

  • Sap van 2 sinaasappels
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad

Steak grillen op lava!

Wil je je T-bone steaks of eigenlijk welke steaks dan ook grillen op lava ... dan

Nodig voor steaks grillen op lava:

  • Lava machine
  • Lava loopband + grillrooster
  • Hittebestendig pak, vergeet de helm & handschoenen niet
  • Vergunning van de gemeente

En go! Wanneer je dit allemaal hebt, zul je zeker een indruk achter laten als je je familie uitnodigd voor een BBQ!

Maar waarom zou je dit je T-bone aandoen?? :-(

Waarom zou je dit je T-bone aandoen?

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.